Katja Grässli & Claudia den Boer | STIL

Katja Grässli & Claudia den Boer | STIL

locatie:
De NWE Vorst

Over:

In de dansvoorstelling STIL bundelen choreografe Katja Grässli en fotografe Claudia den Boer de krachten van hun disciplines, en doen onderzoek naar de paradox van stilte.
Stilte gaat volgens den Boer en Grässli vooral ook over wat er in ons innerlijk in beweging wordt gezet en dit gegeven is wat mensen onderling met elkaar verbindt. Maar in dat proces kan stilte ook als ongemakkelijk of confronterend ervaren worden. Stilte is ook isolatie, verlatenheid, er kan verdriet bovendrijven en is soms pijnlijk definitief, zoals de dood.

STIL, gedanst door een dove danser en een horende danser, is bedoeld voor horend en niet horend publiek. De verschillen van zintuigervaring maakt de publieksgroepen; horend, slechthorend en doof, de voorstelling anders zullen beleven. Juist daarin zien den Boer en Grässli een interessante artistieke uitdaging.
In een choreografie zijn dans en muziek onafscheidelijk, de muziek voegt een emotionele lading toe aan de dans, waardoor een bepaalde scène op een bepaalde manier ervaren wordt. Maar wat als niet iedereen de muziek kan horen? De danstaal die een cross-over is tussen gebarentaal en dans voegt een extra laag in de communicatie aan de voorstelling toe. Daarnaast geven Grässli en den Boer de sterk beeldende wisselwerking tussen dans en fotografie en centrale plek in de voorstelling.

Dans: Paweł Molęda en Keanu Sinnaeve
Vertaling Gebarentaal: Rianne Havekes
Een productie van: Stil Geluid in samenwerking met Claudia den Boer, gesteund door DansBrabant en Strijbos&Van Rijswijk

Programma

  • 20.15-20.45
  • 21.30-22.00
  • 23.00-23.30