Theaters Tilburg ism Het Zuidelijk Toneel & DansBrabant

Theaters Tilburg ism Het Zuidelijk Toneel & DansBrabant

locatie:
Theaters Tilburg Studiozaal

Over:

Mannen, vrouwen, iedereen is welkom! In een sterk veranderende wereld, in een land waar allerlei culturen samenvloeien, is het fenomeen ‘man-zijn’ iets wat wel eens besproken, bevraagd en bedanst mag worden. Zo werkt choreograaf Guilherme Miotto, die opgroeide in een Braziliaanse stad, met 14 Tilburgse straatvoetballers aan een gloednieuw danswerk. Warriors Foot beweegt zich tussen dans en voetbal. Theatermaker Lucas De Man en audiovisueel talent Rashif El Kaoui nodigen heel Tilburg uit aan tafel om in aanloop naar hun voorstelling De Man Is Lam te praten over masculiniteit, de vrouw, religie en intimiteit. Eva Line de Boer, winnares BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016, doet hetzelfde maar dan vanuit het gezichtspunt van de vrouw. Marcel Osterop laat zijn mannelijke kwetsbaarheid horen in prachtige luisterliedjes begeleid door zijn voltallige band.

Vooraf is er (onder voorbehoud) een wedstrijdje hooghouden op het voorplein en vertoont tweevoudig wereldkampioen voetbalgoochelaar Nasser El Jackson zijn kunsten.

Warriors Foot

Van wreef naar hiel, van voet naar voet, van voet naar schouder. De dans met de bal. De spelers wisselen van team. De bal verandert van betekenis….  Het is niet altijd makkelijk om je hoofd boven water te houden in een wereld die van je vraagt om in het gareel te lopen. Voetbal is dan een spel dat overzicht en afleiding biedt, concentratie vraagt, een spel waarin je je kunt uitleven. In Warriors Foot wordt een team van jonge voetballende strijders uitgedaagd door vragen, aanmoedigingen en aanwijzingen van choreograaf Guilherme Miotto en gaan de jongens de dans met de bal aan. Hoe meer ze in aanraking komen met die bal, hoe meer ze van zichzelf laten zien. Acht weken lang trokken de jongens op met de choreograaf en zijn team. Vanavond laten ze zien waar dat toe heeft geleid en wat ze samen ontdekt hebben.

Warriors Foot wordt tijdens Cultuurnacht voor de eerste keer voor publiek gespeeld. De voorstellingen zijn onderdeel van een proces waarin alle onderdelen even belangrijk zijn: de voorbereiding, de repetities, de voorstellingen en alles wat daarna komt. Alle drie de voorstellingen op deze avond zijn voor zowel jongens als publiek even spannend en uniek. Een bijzonder sociaal-artistiek project dus, van choreograaf Guilherme Miotto i.s.m. 14 jonge straatvoetballers uit Tilburg Noord, hun idool tweevoudig wereldkampioen voetbalgoochelen Nasser El Jackson en jongerenwerker Amine M’barki.

artistiek concept & leiding: Guilherme  Miotto |stage & light design: Erik van de Wijdeven | soundscape & compositie: Justin Wiggan | voetbalgoochelaar: Nasser El Jackson | R-Newt jongerenwerker: Amine M’barki | productie: Marloes Harleman | een DansBrabant-R-Newt productie

Aan Tafel

In aanloop naar de theatervoorstelling De Man Is Lam (voorjaar 2017 in Theaters Tilburg) starten de Vlaams-Nederlandse creator en tv-presentator Lucas De Man (34) en de Marokaans-Vlaamse audiovisueel kunstenaar Rashif Kaoui (28) vanavond hun persoonlijke zoektocht naar wat het vandaag de dag betekent om man te zijn. Geïntrigeerd door de positie van de man in onze samenleving en  geïnspireerd door de Turkse eet- en verteltraditie van de Sohbet (samenzijn, gesprek) nodigen de makers mannen – van religieuzen tot kunstenaars – uit om bij hen aan tafel aan te schuiven en ervaringen en verhalen uit te wisselen.

De Vlaamse, Marokkaanse en Turkse eetcultuur vormen de setting om het te hebben over thema’s als religie, vaderschap, kwetsbaarheid, de vrouw, seks en intimiteit. Regietalent Eva Line de Boer, die onlangs de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs won, nodigt een groep jonge moslima’s bij haar aan tafel. Met hen voert zij gesprekken over dezelfde onderwerpen, maar dan vanuit het perspectief van de vrouw. Je bent van harte welkom aan tafel!

De Man Is Lam is een productie van Het Zuidelijk Toneel, Stichting Nieuwe Helden en Theater Zuidplein

Programma

 • 19:30  wedstrijdje Hooghouden met Samir Kali, Younes Ouchen & Dylan Montanus (voetbal)

  20:00  Guilherme Miotto – Warriors Foot met oa Nasser El Jackson (dans)

  20:20  wedstrijdje Hooghouden met Samir Kali, Younes Ouchen en Dylan Montanus (voetbal)

  20:30  Lucas De Man, Rashif El Kaoui, Piet Menu & Eva Line de Boer – Aan Tafel (muziek & theater)

  21:00  Guilherme Miotto – Warriors Foot met oa Nasser El Jackson (dans)

  21:20 wedstrijdje Hooghouden met Samir Kali, Younes Ouchen en Dylan Montanus (voetbal)

  21:30  Lucas De Man, Rashif El Kaoui, Piet Menu & Eva Line de Boer  – Aan Tafel

  22:00  Guilherme Miotto – Warriors Foot met oa Nasser El Jackson (dans)

  22:30  Lucas De Man, Rashif El Kaoui, Piet Menu & Eva Line de Boer – Aan Tafel

  24:00  eindtijd

  Hele programma onder begeleiding van Marcel Osterop & band